- خانه
- MIS و دیجیتال مارکتینگ
- سئو چیست؟
سئو چیست؟
سئو SEO (Search Engine Optimization) مخفف بهینه سازی موتور جستجو است. سئو همه چیز درباره بهینه سازی یک وب سایت برای موتورهای جستجو مثل گوگل می باشد. SEO یک تکنیک برای :
- طراحی و توسعه یک وب سایت برای رتبه بندی مناسب در نتایج موتور جستجو.
- بهبود حجم و کیفیت ترافیک یک وب سایت از موتورهای جستجو.
- بازاریابی با درک این که الگوریتم های جستجو چگونه کارمیکنند و بازدیدکنندگان چه چیزی را جستجو می کنند.
اگرمیخواهید بر روی وب سایت خود سئو انجام دهید، ضروری است که بدانید موتورهای جستجو چگونه کارمیکنند.
موتور جستجو چگونه کار میکنند؟
موتورهای جستجو چندین فعالیت را به منظور ارائه نتایج جستجو انجام میدهند.
- خزیدن (Crawling): فرآیند قرارگرفتن تمام صفحات وب مرتبط با یک وب سایت. این وظیفه توسط یک نرم افزار انجام می شود، به نام خزنده (crawler)، یا عنکبوت (spider) و یا Googlebot انجام می شود.
- ایندکس کردن (Indexing): فرآیند ایجاد شاخص برای همه صفحات وب مورد نظر و نگهداری آنها در یک پایگاه اطلاعاتی عظیم، جایی که بعدا میتواند بازیابی شود. در اصل فرآیند indexing، کلمات و اصطلاحاتی را شناسایی میکند که به بهترین شکل صفحه ی وب را توصیف میکنند و صفحه را به کلمات کلیدی خاص اختصاص میدهند.
- پردازش (Processing): هنگامی که یک درخواست جستجو می آید، موتور جستجو آن را پردازش می کند، یعنی مورد جستجو شده را با صفحات ایندکس شده در دیتابیس مقایسه میکند.
- محاسبه (Calculating): احتمال زیاد، بیش از یک صفحه حاوی عبارت جستجو است ، بنابراین موتور جستجو شروع به محاسبه ارتباط هر کدام از صفحات در فهرست ایندکس شده خود میکند.
- بازیابی نتایج: آخرین مرحله در فعالیت های موتور جستجو این است که بهترین نتایج مطابقت داده شده را بازیابی می کند. این مرحله، چیزی نیست جز نمایش دادن آنها در مرورگر.
موتورهای جستجو مانند گوگل و یاهو اغلب الگوریتم خود را ده ها بار در هر ماه به روز می کنند. هنگامی که شما تغییرات خود را در رتبه بندی می بینید، این به دلیل تغییر الگوریتم یا چیز دیگری است که خارج از کنترل شما است. اگرچه اصل اساسی عملیات همه موتورهای جستجو یکسان است، اما تفاوت جزیی بین الگوریتم های آنها میتواند منجر به تغییرات عمده شود.
SEO Copywriting چیست؟
SEO Copywriting روش نوشتن متن بر اسای اصول سئو در یک صفحه وب است به طوری که خواننده را جذب کند و همچنین اهداف خاص عبارات جستجو را دنبال کند. هدف این است که عبارت جستجو مورد نظر در رتبه بالای موتورهای جستجو قرار گیرد.
SEO Copywriting، معمولا دیگر عناصر صفحه را برای عبارات جستجوی مورد نظر بهینه می کند که شامل عنوان (Title) ، توضیحات (Description)، تگ های کیوردها، هدینگ ها و متن جایگزین است. ایده SEO Copywriting این است که موتورهای جستجو صفحات محتوای اصلی را بیابند و نه صفحات اضافی که اغلب به نام "doorway pages" هستند و تنها برای دستیابی به رتبه بندی بالا ایجاد می شوند.
رتبه موتور جستجو چیست؟
هنگامی که هر کلمه کلیدی را با استفاده از موتور جستجو، سرچ میکنید، هزاران نتیجه یافت شده در دیتابیس نشان داده می شود. رتبهبندی صفحات با در نظر گرفتن موقعیت صفحات وب در نتایج موتور جستجو اندازهگیری میشود. اگر یک موتور جستجو، صفحه وب شما را در موقعیت اول قرار دهد، رتبه صفحه وب شما یک خواهد بود و به عنوان صفحه با بالاترین رتبه در نظر گرفته خواهد شد. سئو فرآیند طراحی و توسعه یک وب سایت برای بدست آوردن رتبه بالا در نتایج موتور جستجو است.
سئو داخلی (On-Page SEO) و سئو خارجی (Off-page SEO) چیست؟
به طور مفهومی، دو راه برای بهینه سازی وب سایت وجود دارد:
سئو داخلی (On-Page SEO ) - شامل ارائه مطالب خوب، انتخاب کلمات کلیدی خوب، قرار دادن کلمات کلیدی در مکان های صحیح، دادن تایتل و یا عنوان مناسب به هر صفحه و غیره...
سئو خارجی (Off-page SEO) - شامل لینک بیلدینگ (link building)، افزایش محبوبیت لینک ها،، تبادل لینک و ...
تکنیک ها و روش های سئو
تکنیک های سئو (SEO) به دو دسته گسترده تقسیم می شوند:
سئو کلاه سفید - تکنیک هایی که مورد تایید موتورهای جستجو است.
سئو کلاه سیاه -تکنیک هایی که موتورهای جستجو آن ها را تایید نمی کنند و تلاش می کنند که اثر آن را به حداقل برسانند. این تکنیک ها همچنین به عنوان spamdexing شناخته می شوند.
سئو کلاه سفید
سئو اگر دارای ویژگی های زیر باشد به عنوان کلاه سفید در نظر گرفته می شود:
- سئو کلاه سفید با دستورالعملهای موتور جستجو مطابقت دارد.
- در این کار هیچ تقلبی وجود ندارد.
- این امر تضمین میکند که محتوای ایندکس شده در یک موتور جستجو، همان محتوا است که یک کاربر میبیند.
- این امر تضمین میکند که محتوای صفحه وب باید برای کاربران ایجاد شود و نه فقط برای موتورهای جستجو.
- این امر کیفیت خوب صفحات وب را تضمین میکند.
- این امر دسترسی به مطالب مفید در صفحات وب را تضمین میکند.
همیشه تاکتیک سئو کلاه سفید را دنبال کنید و سعی نکنید که بازدیدکنندگان سایت خود را گول بزنید. صادق باشید و قطعا چیز بیشتری به دست خواهید آورد.
سئو کلاه سیاه یا Spamdexing
تاکتیک سئو به عنوان کلاه سیاه یا Spamdexing در نظر گرفته میشود وقتی که ویژگیهای زیر داشته باشد:
- تلاش برای بهبود رتبه وب سایت شما در صورتی که توسط موتورهای جستجو تایید نشده و یا آن ها را فریب دهد.
- هدایت کاربران به یک صفحه متفاوت از صفحه رتبه بندی شده توسط موتور جستجو.
- ارائه یک نسخه از یک صفحه به ربات های موتور جستجو و نسخه های دیگر به بازدید کنندگان. این تاکتیک Cloaking SEO نامیده می شود.
- استفاده از متن پنهان یا نامرئی یا با رنگ پس زمینه صفحه، با استفاده از یک اندازه فونت کوچک یا مخفی کردن آنها در کد HTML.
- تکرار کلمات کلیدی در متاتگ ها metatags و استفاده از کلمات کلیدی که با محتوای وب سایت مرتبط نیست. این روش پرکردن متاتگ یا metatag stuffing نامیده می شود.
- ایجاد صفحات وب بی کیفیت که شامل محتوای کم هستند اما با کلمات و عبارات کلیدی مشابه. این صفحات Doorway or Gateway Pages نامیده می شوند.
- وب سایتهای قرینه یا (آینه) با میزبانی وب سایتهای چندگانه، همه با محتوای مشابه اما با استفاده از دامنه های متفاوت.
- کپی کردن ازیک وب سایت محبوب که محتویات آن مشابه با صفحه وب اصلی آن است، اما مرورگرهای وب را به وب سایت های غیر مرتبط یا مخرب هدایت می کند. این روش page hijacking نامیده می شود.
همیشه از استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه برای بهبود رتبه بندی سایت خود دوری کنید. موتورهای جستجو به اندازه کافی باهوش هستند که تمام ویژگیهای بالا را تشخیص دهند.
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا، یعنی ، ایجاد و توزیع محتوایی که مورد نظر مخاطبان است و آنها را جذب و تشویق می کند تا اقداماتی را که برای کسب و کار سود آور است را انجام دهند.
بازاریابی اینستاگرام (بخش اول)
اینستاگرام یکی از سریعترین شبکه های اجتماعی در حال رشد است و محبوبیت فراوانی به دست آورده است. بنابراین بازاریابی اینستاگرام و یا اینستاگرام مارکتینگ اهمیت زیادی ...
بازاریابی اینستاگرام (بخش دوم)
هنگامی که شروع به آپلود عکس یا فیلم در اینستاگرام می کنید فالورهای شما شروع به برقراری ارتباط با آنها می کنند. آنها لایک و یا کامنت میگذارند، مهم است که به فیدبک ...
بازاریابی اینستاگرام (بخش سوم)
در حالی که از اینستاگرام برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده می کنید، باید بر آمار منظم خود در اینستاگرام به طور مرتب نظارت کنید تا بتوانید تجزیه و تحلیل درستی از آن ...
نظر خودتان را بنویسید
نظرات کاربران